Tarieven

Vergoedingen

 

In 2021 wordt 3 uur dieetadvisering vanuit de basisverzekering vergoed.
Bij volwassenen geldt een eigen risico. Bij kinderen onder 18 jaar geldt het eigen risico niet.
Daarnaast zit dieetadvisering in veel aanvullende pakketten. Dit verschilt per polis en per zorgverzekering.

De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing van uw huisarts nodig heeft. Sommige zorgverzekeraars eisen wel een verwijzing van de arts om voor vergoeding in aanmerking te komen.
Ook bij chronische ziektebeelden, diabetes, COPD, hart- en vaatziekten (cholesterol en bloeddruk) en obesitas geldt het eigen risico vaak niet als er sprake is van ketenzorg.
Een consult wordt berekend aan de hand van directe en indirecte tijd. Directe tijd, is de tijd die u bij de diëtist aanwezig bent. Indirecte tijd, is de tijd die de diëtist nodig heeft om voedingsadviezen uit te werken, contacten met verwijzers te onderhouden, administratie en andere bijkomende werkzaamheden te verrichten. Voor het eerste consult wordt 60 minuten directe tijd en 30 minuten indirecte tijd gereserveerd.

Vaak is drie uur dieettherapie per jaar voldoende, soms is meer tijd nodig. Als de dieetbehandeling meer tijd kost dan de verzekering vergoedt, dan komt dit voor eigen rekening. Bij aanvang van de dieettherapie maakt u met de diëtist een inschatting van de tijd die nodig is.

Het is gebruikelijk dat afspraken die niet op tijd (24 uur van tevoren) afgezegd zijn in rekening gebracht worden.

Lees verder:
Raadpleeg de extra vergoeding van de aanvullende verzekeringspakketten:
http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/dieetadvies of
https://www.independer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/dieetadvisering.aspx

 

 

Reacties zijn gesloten.