Salade met quinoa

Salade met quinoa

De zaden van de plant quinoa lijken op graankorrels en worden ook op die manier in de keuken gebruikt. Quinoa kan dienen als vervanger van rijst of couscous.
Quinoa is erg voedzaam en glutenvrij, een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium. Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer.

Ingrediënten:
100 gr quinoa
20 gr abrikozen
10 gr gojibessen
50 gr cherry tomaten
20 gr.maiskorrrels
20 gr pompoenpitten
25 gr rode bieten.
Rucola.

Bereiding:
1. Was de quinoa en kook het beetgaar in 10 min. Snijd de abrikozen in dunne reepjes. Snijd de cherry tomaten doormidden. Snijd ook de bieten in blokjes.
2. Doe eerst de quinoa in een schaal, vervolgens de pompoenpitten, rode bieten en mais meng deze bij elkaar en doe vervolgens de gojibessen en abrikozen en daarna de cherry tomaten en rucola. 3. Meng deze door elkaar.
4. Serveer deze met een dressing op azijn basis. Dressing kun je maken van suiker, azijn en olie.

Reacties zijn gesloten.