Leefstijl-Coaching

Wat ik doe als leefstijl-coach

Als leefstijl coach begeleid ik u naar een gezonde leefstijl. Daarbij pas ik het leefstijl programma SLIMMER toe.

Geniet van gezond eten en meer bewegen samen met anderen!

Wat is het leefstijl programma SLIMMER?

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt u bij het aanpassen van uw voedingspatroon en beweegpatroon. Dit begeleidingsteam bestaat uit een diëtiste, een fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep. 

Wie kan meedoen?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

MEEDOEN gaat als volgt:

  • Meld u aan bij uw huisartsenpraktijk voor een verwijzing naar de leefstijl-coach.
  • U wordt geïnformeerd en u besluit daarna om wel  of niet mee te doen.
  • U wordt doorverwezen naar mij als diëtist en leefstijl-coach en de fysiotherapeut

Wat houdt meedoen in?

  • U krijgt twee jaar begeleiding van mij als diëtist/leefstijl-coach en eerste half jaar door de fysiotherapeut.
  • Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt u samen met mij hoe u uw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist:

  • Ik begeleid u 3 tot maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag uw partner meekomen. Ik houd rekening met uw persoonlijke omstandigheden en geef een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut:

  • u volgt een wekelijkse groepsles gedurende 6 maanden. Samen met anderen werkt u toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen. U begint rustig en bouwt het geleidelijk op. Dit is afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden.
  • Na zes maanden maakt u kennis met een beweegmakelaar in de gemeente. De beweegmakelaar begeleidt u naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijl-coach:

  • Om u te ondersteunen bij het volhouden van meer bewegen en gezond eten zijn er  twee terugkom momenten met mij: in maand 9 en maand 12.
  • In het tweede jaar zijn er vervolgens 5 individuele terugkommomenten mogelijk.

KOSTEN deelname:

De kosten voor het SLIMMER programma worden in de meeste gevallen geheel vergoed vanuit de basisverzekering. Er zijn enkele uitzonderingen, als uw verzekeraar het programma niet inkoopt. Uw verzekeraar of uw huisarts kan u verder informeren.

Link

Reacties zijn gesloten.