Khichari
Khichari is in al zijn eenvoud het beroemdste Ayurvedische gerecht.
Weldadig op elk moment, en bijzonder licht verteerbaar.
Ingrediënten:
½ theelepel komijnzaad
1 theelepel ghee
1 blaadjes laurier
1/2 theelepel korianderzaad
½ theelepel koenjit
½ theelepel zeezout
1 theelepel geraspte gemberwortel 2 kopjes Basmati rijst
2 kopjes mungbonen of linzen
3 tot 5 kopjes water
Verse gesneden groenten: zoals wortel of courgette
Bereiding
1. Was de rijst en bonen
2. Verhit ghee in een pan en voeg de kruiden, toe, laat lichtjes fruiten, het gaat lekker ruiken. Roer de rijst en mungbonen erdoor, voeg het water toe en zout.
3. Afgedekt ca 30-45 min gaar laten worden, daarna groenten bij doen en nog 15 minuten zacht koken.
Eet smakelijk !