Kabeljauw met citroen

Kabeljauw met citroen en aardappelen en tomaatjes uit de oven.kabeljauw

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:
250 gr vastkokende aardappelen
4 eetlepels olijfolie
400 gr. mini trostomaatjes
1/2 citroen
½ bosje verse peterselie
1 teentje knoflook
½ kleine ui
1 gedroogd pepertje
2 kabeljauwfilets (125 gr)

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 C.
2. Was de aardappelen en snijd ze in dunne partjes.
3. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout in een ovenschaal en schuif het in de oven. Stel de oventijd in op 20 minuten. Als de baktijd van de aardappelen is verstreken, hussel ze dan nog eens om en zet ze weer terug in de oven.
4. Schenk 2 eetlepels van de olijfolie op een bakplaat.
5. Was de tomaten voorzichtig en leg ze op bakplaat.
6. Was de citroen en rasp dun de schil.
7. Hak de peterselie en de knoflook fijn, snijd de ui en verkruimel de peper en meng dit alles met de citroensap.
8. Bestrooi de kabeljauwfilets met het citroenmengsel.
9. Schuif de bakplaat met de vis en tomaten in de oven en bak deze in 20-30 minuten gaar.

Reacties zijn gesloten.