Kip kerrie met kousenband

Kip kerrie, kousenband en rijstkkkousenband

Kip kerrie
Recept voor 1 persoon

Ingrediënten:
100 gram kipfilet
½ ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
½ bouillon blokje
1 eetlepel kerrie
1/2 glas water.

Bereiding:
1. Snijd de kipfilet in dobbelsteentjes.
2. Was het vlees met azijn.
3. Doe de olie in een koekepan. Vervolgens in de hete olie de knoflook en uien doen. Als de uien en knoflook goud bruin zijn doe je de kipfilet erbij.
4. Vervolgens doe je de kerrie erbij en laat de kip 1 minuut op zacht vuur doorbakken.
5. Vervolgens doe je het water en de bouillon blok erbij om de kipfilet verder te laten smoren.
(bereidingstijd 30 min)

Kousenband

Ingrediënten:
200 gram kousenband
1 eetlepel olie
¼ ui
1 teentje knoflook (klein)
½ bouillon blok.

Bereiding:
1. Snijd de kousenband in stukjes van 2 cm. Was deze daarna.
2. Doe de olie in een pan. Doe vervolgens de uien en knoflook in de hete olie.
3. Als deze goudbruin is doe je de kousenband erbij.
4. Even roerbakken en de bouillon blok erbij doen. Vervolgens vuur zacht doen, deksel op de pan en de kousenband gaar laten worden.
(bereidingstijd 20-30 min)
5. Serveer met rijst.

Reacties zijn gesloten.