volkoren couscous met groenten en citroendressing

volkoren couscous met groenten en citroendressing

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 75 gram ongekookte volkoren couscous
  • 100 ml water of groentebouillon
  • 80 gram komkommer, in blokjes gesneden
  • 40 gram rode puntpaprika, in blokjes gesneden
  • Halve avocado, in blokjes gesneden
  • 1/4 rode ui, fijngehakt
  • verse peterselie, fijngehakt
  • verse muntblaadjes, fijngehakt
  • Optioneel: cherrytomaatjes, gehalveerd

Voor de Dressing:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Instructies:

  1. Breng in een pan 100 ml water of groentebouillon per persoon aan de kook. Voeg een eetlepel olijfolie toe en haal van de warmtebron af.
    Voeg 75 gram couscous toe per persoon en roer goed door.
    Dek af en laat 5 minuten stomen en roer daarna weer goed door.
  2. Terwijl je de couscous laat stomen bereid je de groenten voor. Snijd de komkommer, paprika, avocado, rode ui en kruiden. Voeg indien gewenst de cherrytomaatjes toe.
  3. Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook, zout en peper samen te mengen in een aparte kom.
  4. Doe de gekookte volkoren couscous in een bord/schaal en voeg hieraan de groenten toe. Giet de dressing erover en meng voorzichtig tot alles gelijkmatig is gecoat.
  5. Proef en pas de kruiden aan naar smaak. Voeg indien nodig meer zout, peper of citroensap toe.
  6. Laat de couscous salade minstens 10-15 minuten rusten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  7. Serveer de couscous salade op zichzelf als lichte maaltijd of als bijgerecht bij gegrilde kip, vis of tofu.

Deze couscous salade is veelzijdig, voedzaam en kan gemakkelijk worden aangepast met extra groenten of noten naar jouw smaak. Geniet ervan als een smaakvolle toevoeging aan je maaltijden! 

Voedingswaarden per persoon:

Energie               474 kcal
Eiwit                    13 gram
Koolhydraten     59 gram
Vet                       19 gram
Verzadigd vet    5,3 gram
Vezels                  12 gram

Reacties zijn gesloten.