Mie met paprika en kip
Ingrediënten
100 gram mie
1 rode paprika
Stuk witte kool
1/2 ui
1/4 spaanse peper
1/2 gegrilde paprika (pot)
100 gram kipfilet
1 eetlepels olie
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
Bereiding:
1. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Maak de paprika schoon en snijd ze in smalle repen.
3. Maak de kool schoon en schaaf of snijd de kool fijn.
4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
5. Snijd de Spaanse peper in smalle reepjes en de geroosterde paprika in stukjes.
6. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper.
7. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
8. Fruit de ui met het gemberpoeder en de komijn mee.
9. Voeg de paprika’s, de witte kool en de peper toe en smoor het geheel in 10 minuten gaar.
10.Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.