pompoen- wortelsoep met gember

pompoen- wortelsoep met gember

ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 middelgrote flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 wortelen, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (ongeveer 2 cm), geschild en fijngehakt
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
  • Pompoenpitten (optioneel, voor garnering)

Instructies:

  1. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Voeg de blokjes flespompoen, wortelen en aardappel toe aan de pan. Roer goed door.
  3. Voeg de groentebouillon, kurkuma en gemalen komijn toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Laat de soep sudderen op laag vuur tot de groenten gaar zijn, dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in kleine porties in een blender tot een gladde consistentie.
  6. Breng de soep op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan naar jouw voorkeur.
  7. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie als je dat wilt.

Deze pompoen-wortelsoep is niet alleen lekker en voedzaam, maar ook rijk aan vitamines en antioxidanten. Het is een perfecte keuze voor een gezonde en hartverwarmende maaltijd tijdens de koude seizoenen.

Voedingswaarden per persoon

Energie                    174 kcal
Eiwit                           5 gram
Koolhydraten          34 gram
Vet                              3 gram
Verzadigd vet            1 gram
onverzadigd vet        2 gram
Vezels                      2,4 gram

Reacties zijn gesloten.