Gezonde Kikkererwtensoep
Ingrediënten voor 4 personen
1 blik (400 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 wortels, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 liter groentebouillon
1 blik (400 g) tomatenblokjes
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie of koriander voor garnering
Scheutje olijfolie
Instructies:
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak
deze glazig, voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog een minuutje tot het geurig is. - Voeg de wortels, bleekselderij, rode paprika en courgette toe aan de pan. Bak deze groenten
een paar minuten tot ze iets zachter worden. - Voeg de kikkererwten, groentebouillon, tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder en oregano
toe aan de pan. Roer alles goed door elkaar en breng het mengsel aan de kook. - Zodra de soep kookt, zet je het vuur lager en laat je de soep sudderen voor ongeveer 20-25
minuten, of tot alle groenten zacht zijn. - Breng de soep op smaak met zout en peper naar wens.
- Serveer de soep warm, gegarneerd met wat verse peterselie of koriander.
Deze kikkererwtensoep zit boordevol voedingsstoffen en smaak, en het is een heerlijke en gezonde
manier om wat extra peulvruchten aan je dieet toe te voegen. Je kunt het ook aanpassen naar jouw
smaak door bijvoorbeeld andere groenten toe te voegen of meer kruiden te gebruiken. Eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
Energie 190 kcal
Eiwit 8,5 gram
Koolhydraten 25,3 gram
Vet 4,5 gram
Verzadigd vet 0,8 gram
onverzadigd vet 3,7 gram
Vezels 8,1 gram