geroosterde kipfilet met citroen-rozemarijnmarinade en bloemkoolpuree
Ingrediënten:
- 100 gram kipfilets
- Sap en schil van 1/4 citroen
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Voor de Bloemkoolpuree:
- ¼ bloemkool, in roosjes gesneden
- 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
- ½ eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Meng het citroensap, citroenschil, olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper in een kom.
- Marineer de kipfilet in dit mengsel en laat het minstens 30 minuten in de koelkast staan.
- Plaats de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en bak ze gedurende 25-30 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Terwijl de kip bakt, stoom je de bloemkoolroosjes gaar. Pureer de gestoomde bloemkool met knoflook, olijfolie, zout en peper tot een smeuïge consistentie.
- Serveer de geroosterde kipfilet op een bed van bloemkoolpuree.
Dit recept biedt een goede balans tussen eiwitten en groenten, met smaken die versterkt worden door de citroen en rozemarijn.
Energie 332 kcal
Eiwit 36 gram
Koolhydraten 12 gram
Vet 13,8 gram
Verzadigd vet 2,9 gram
onverzadigd vet 10,9 gram
Vezels 3,3 gram