Geroosterde Kipfilet met Citroen-Rozemarijnmarinade en Bloemkoolpuree

geroosterde kipfilet met citroen-rozemarijnmarinade en bloemkoolpuree

Ingrediënten:

  • 100 gram kipfilets
  • Sap en schil van 1/4 citroen
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de Bloemkoolpuree:

  • ¼  bloemkool, in roosjes gesneden
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Meng het citroensap, citroenschil, olijfolie, knoflook, rozemarijn, zout en peper in een kom. 
  3. Marineer de kipfilet in dit mengsel en laat het minstens 30 minuten in de koelkast staan.
  4. Plaats de gemarineerde kipfilet in een ovenschaal en bak ze gedurende 25-30 minuten, of tot ze gaar zijn.
  5. Terwijl de kip bakt, stoom je de bloemkoolroosjes gaar. Pureer de gestoomde bloemkool met knoflook, olijfolie, zout en peper tot een smeuïge consistentie.
  6. Serveer de geroosterde kipfilet op een bed van bloemkoolpuree.

Dit recept biedt een goede balans tussen eiwitten en groenten, met smaken die versterkt worden door de citroen en rozemarijn.

Voedingswaarden per persoon

Energie                     332 kcal
Eiwit                          36 gram
Koolhydraten           12 gram
Vet                          13,8 gram
Verzadigd vet          2,9 gram
onverzadigd vet   10,9 gram
Vezels                       3,3 gram

Reacties zijn gesloten.