groene curry met zelfgemaakt naanbrood
ingrediënten voor 1 persoon
Ingrediënten voor de Groene Curry:
- 100 ml kokosmelk light
- 25 gram groene currypasta
- 100 gram kipfilets (of tofu voor een vegetarische optie), in blokjes gesneden
- halve rode paprika, in reepjes gesneden
- 100 gram broccoli, in stukjes gesneden
- 75 gram wortel, in stukjes gesneden
- halve ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Verse korianderblaadjes voor garnering
- 1/2 eetlepel olijfolie
- Optioneel; zilvervliesrijst
Ingrediënten voor het Zelfgemaakte Naanbrood
- 67,5 gram volkorenmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 50 ml Griekse yoghurt 0%
- 1/2 eetlepel olijfolie
Instructies voor de groene curry:
- Verhit een beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de groene currypasta toe aan de pan en bak deze een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de blokjes kip (of tofu) toe en bak deze tot ze aan alle kanten bruin zijn.
- Voeg vervolgens de gesneden groenten (paprika, broccoli, wortel) toe en bak ze een paar minuten mee tot ze iets zachter worden.
- Giet de kokosmelk light in de pan en roer alles goed door. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat het sudderen tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Breng op smaak met zout.
- Garneer de groene curry met verse korianderblaadjes voor het serveren.
Instructies voor het Zelfgemaakte Naanbrood:
- Meng in een kom de volkorenmeel, bakpoeder en zout. Voeg geleidelijk de Griekse yoghurt 0% toe en kneed het tot een zacht deeg.
- Verdeel het deeg in gelijke ballen en rol ze uit tot naanbroden van ongeveer 0,5 cm dik.
- Verhit een pan op middelhoog vuur en bestrijk de naanbroden met olijfolie. Bak ze in de pan tot er bellen ontstaan en ze aan beide kanten lichtbruin zijn.
Serveer de groene curry met het warme, versgebakken naanbrood. Het naanbrood is perfect om de smaakvolle curry mee op te scheppen!
Geniet van deze heerlijke combinatie van smaken en texturen!
Voedingswaarden per persoon
Energie 714 kcal
Eiwit 53 gram
Koolhydraten 75 gram
Vet 22 gram
Verzadigd vet 8,6 gram
onverzadigd vet 13,4 gram
Vezels 7,6 gram
