Bieten salade met walnoten
Ingrediënten voor 1 persoon
2 middelgrote bieten, gekookt en in plakjes gesneden
100 gram verse spinazieblaadjes
50 gram paprika
50 gram rucola
30 gram walnoten, licht geroosterd
Honing mosterd dressing
1 eetlepel maanzaad
Bereidingswijze:
- Kook de bieten indien nog niet gekookt, schil ze en snijd ze vervolgens in dunne plakjes.
- Rooster de walnoten lichtjes in een droge koekenpan op laag vuur, tot ze licht gebruind en
geurig zijn. Haal ze van het vuur en laat ze afkoelen. - Meng in een grote kom de verse spinazieblaadjes met de plakjes bieten, de paprika, rucola
en geroosterde walnoten. Doe daar overheen de maanzaad! - Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig zodat de dressing gelijkmatig
verdeeld is. - Serveer de salade direct als lunch of lichte avondmaaltijd!
Deze bieten-walnoten salade is gezond, kleurrijk en vol van smaak, Geniet ervan!
Voedingswaarden per persoon
Energie 374 kcal
Eiwit 14 gram
Koolhydraten 24 gram
Vet 26 gram
Verzadigd vet 2,1 gram
onverzadigd vet 23,9 gram
Vezels 10,1 gram